Actueel

Voorwaar, voorwaar zeg Ik u, tenzij dat iemand wederom geboren wordt, hij kan het Koninkrijk Gods niet zien.

Johannes 3 vers 3

Liturgie voor D.V. zondag 16-06-2024

Ds. A.A. Brugge

Morgendienst (10.00 uur)

Ps. 42 : 1
Ps. 119 : 59
Jesaja 55 : 1 - 7
Ps. 63 :  1 - 2 - 3
Ps. 107 : 3 - 5
Ps. 34 : 5
       

Avonddienst (18.30 uur)

Ps. 119 : 8 - 14
Ps. 26 : 8
Psalm 95    
Ps. 95 : 2 - 6 - 7
Ps. 66 : 8
Ps.      33 :  1
H.C.   zondag 29
   


Gemeenteproject

Onderwijs in Pakistan

Vanuit onze gemeente is er de behoefte ontstaan om een gemeenteproject te organiseren. Wij willen als gemeente Tricht-Geldermalsen, een gezamenlijk project starten. Namelijk: Onderwijs in Pakistan. Waarom?

Christenen in Pakistan behoren tot de onderste laag van de bevolking. Voor de meeste christenen bestaat hun leven uit hard werken voor weinig loon. Veel gezinnen werken in steenfabrieken, waarvan er velen zijn in Pakistan. Om het hoofd boven water te houden, worden kinderen vanaf acht jaar vaak meegenomen om te helpen in de fabriek.

Veel van deze kinderen hebben geen mogelijkheid om naar school te gaan. Er is immers geen geld om schoolmaterialen en vervoer te betalen. Hierdoor zitten deze christelijke gezinnen in een armoedecyclus en is er vrijwel geen kans op verbetering in de toekomst. Zonder goede baan zijn christenen nóg sneller slachtoffer van christenvervolging in de vorm van moord, mishandeling of gevangenschap. Onderwijs is dus van groot belang om de levensomstandigheden van de christenen in de sloppenwijken te verbeteren.

 Pakistan

Onderwijs in een sloppenwijk

Om de armoedecyclus te doorbreken, bieden we op verschillende plaatsen in Pakistan onderwijs aan kinderen. Zo steunen we een christelijke school in de sloppenwijk Khaliq Nagar. Deze school is in de sloppenwijk gebouwd zodat de kinderen niet ver over straat hoeven. Dat is namelijk erg gevaarlijk, want er worden vaak kinderen ontvoerd.

Op deze school wordt iedere dag begonnen met de opening van Gods Woord. Ook komt de dominee één keer per week bij alle klassen langs om uit de Bijbel te vertellen en met de kinderen te praten. Zo hebben kinderen niet alleen het voorrecht om naar de basisschool te mogen, maar ontvangen ze ook nog geestelijk onderwijs. Dat biedt perspectief voor de toekomst!

 

Onderwijs in Pakistan - Bijzondere Noden 

 

 

Gaven en giften 

De kerkenraad stelt met erkentelijkheid vast dat er veel gaven en giften binnenkomen. Dat is ook blijvend nodig, zoals u allen zult begrijpen. We willen u dan ook opwekken bij de voortduur daaraan te denken en bijvoorbeeld wekelijks iets over te maken. Het is mogelijk nuttig daartoe hier de banknummers te vermelden:

  • diaconie:         NL68 RABO 0321 2436 25  t.n.v. Geref. Gemeente (Diaconie)
  • kerk:                NL30 RABO 0381 2177 60  t.n.v. Geref. Gemeente (Kerk)
  • bouwfonds:     NL11 RABO 0321 2382 49   t.n.v. Geref. Gemeente (Bouwfonds)

Voor al uw gaven en giften zegt de kerkenraad u bij voorbaat hartelijk dank.

Kerktijden

Kerkgebouw Bethelkerk

Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen

Laan van Leeuwenstein 10

4191 NB Geldermalsen

0345 582409

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.