Jeugdvereniging Sola Scriptura (+16)

Maar die den Heere verwachten, zullen de kracht vernieuwen

Jesaja 40 vers 31a

 

Sola ScripturaWij zijn een vereniging voor jonge mensen vanaf 16 jaar. Onze vereniging bestaat uit ongeveer 50 leden. Op onze avonden komen gemiddeld zo’n 35 leden.

Om de twee weken komen we op vrijdagavond bij elkaar. Samen met leeftijdgenoten denken we na over een Bijbels onderwerp. “Sola Scriptura”, alleen de Schrift, is de meerwaarde van onze vereniging.

Samen met de leidinggevenden hebben we bezinnende, gezellige avonden. Zo gezellig, dat we vaak na het eindigen nog een tijdje bij elkaar zijn om door te gaan met een spel, met zingen of gezellig met elkaar kletsen.

Elke verenigingsavond gaat het Woord van God open. Daarnaast bespreken we onderwerpen die betrekking hebben op de Bijbel en de Bijbelse boodschap in ons dagelijks leven. Het eerste deel van de avond houden twee jongeren een inleiding. In samenspraak met de leiding is er veel ruimte om invulling te geven aan deze inleidingen.

Na de pauze volgt het tweede deel van de avond. Dan doen we een spel of een andere activiteit.

Een enkele keer in jaar het gaan we met elkaar op pad in de regio, hebben we een actievere avond of bezoeken we gemeenteleden.

In december houden we onze Kerstavond met ouderen uit de gemeente. Samen eten we dan met elkaar, zingen voor de kerktelefoon en we lezen een kerstverhaal. Deze avonden zijn heel waardevol en gezellig. Jongeren en ouderen staan samen stil bij het heilsfeit van Kerst.

Aan het einde van het seizoen sluiten we af met een kamp rond Hemelvaartsdag. Dit is van woensdagmiddag tot en met zaterdagmiddag. Tijdens dit kamp houden we naast diverse activiteiten Bijbelstudie met een predikant, evangelist of ambtsdrager.

Graag nodigen we jongeren van 16 - 21 jaar uit om onze vereniging te bezoeken. Je bent hartelijk welkom.

Voor meer informatie kunt u, kun jij contact opnemen met een van de leidinggevenden of bestuursleden. Wie dit zijn, is te vinden in de gemeentegids. Een mail sturen kan ook naar onderstaand mailadres. De secretaresse neemt dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Extra informatie

Agenda  

Kerktijden

Kerkgebouw Bethelkerk

Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen

Laan van Leeuwenstein 10

4191 NB Geldermalsen

0345 582409

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.