Vereniging Guido de Brès (+21)

Zie, het Lam Gods, Dat de zonde der wereld wegneemt.

Johannes 1 vers 29

 

Guido de BresWij zijn een vereniging voor jonge mensen vanaf 21 jaar. Op onze vereniging zitten zo’n 30 leden. Om de drie weken komen we op dinsdagavond bij elkaar. Samen met leeftijdgenoten nadenken over een Bijbels- of een daaraan gekoppeld onderwerp.

Het Woord van God als volkomen regel van het geloof, zoals Guido de Brès dit omschrijft, is de meerwaarde van onze vereniging. Samenkomen met elkaar rondom het Woord is een mooi onderdeel van het gemeente-zijn. Vaste momenten die worden ingeruimd om gedeelten van de Schrift te onderzoeken. Samenbindend bezig zijn rondom geloofszaken en oog voor elkaar. Zo hebben we bezinnende, gezellige avonden met meerwaarde.

Elke verenigingsavond gaat het Woord open voor Bijbelstudie of een onderwerp. Die onderwerpen hebben betrekking op de Bijbel en de Bijbelse boodschap in ons dagelijks leven. Na de inleiding bespreken we de stof in grotere of kleinere groepen. We doen dan Bijbelstudie of we bespreken de gespreksvragen die de inleider op stelt. Met elkaar meer en meer ontdekken wat de Schrift ons leert. Als eerste met betrekking tot geloofszaken en als tweede ook in het leven van elke dag. De avonden sluiten we af door met elkaar te zingen.

Het jaarprogramma wordt in samenspraak met de leden samengesteld. Het bestuur stuurt op een evenwichtig en gevarieerd jaarprogramma. Ieder lid heeft de gelegenheid een onderwerp of Bijbelstudie in te leiden. Zelf een onderwerp of inleiding houden is geen verplichting.

Aan het einde van het seizoen hebben we met elkaar een verenigingsuitje.

Graag nodigen we jonge mensen vanaf 21 jaar uit om onze vereniging te bezoeken. Je bent hartelijk welkom.

Voor meer informatie kunt u, kun jij contact opnemen met een van de bestuursleden. Wie dit zijn, is te vinden in de gemeentegids. Een mail sturen kan ook naar onderstaand mailadres. De secretaris neemt dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Extra informatie

Agenda  

Kerktijden

Kerkgebouw Bethelkerk

Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen

Laan van Leeuwenstein 10

4191 NB Geldermalsen

0345 582409

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.