Studievereniging Nehemia

Want er is één God, er is ook één Middelaar Gods en der mensen, de Mens Christus Jezus.

1 Timótheus 2 vers 5

 

NehemiaWij zijn een mannenvereniging die vooral gericht is op Bijbelstudie. Op onze vereniging zitten zo’n 15 leden. Om de twee weken komen we op dinsdagavond bij elkaar. Samen denken we na over een gedeelte uit de Bijbel dat aan de beurt is.

Het Woord van God centraal stellen en daaruit putten als een “Nehemia” is het doel van onze vereniging. Het onderzoek van de Schrift is verrijkend en samenbindend. Zo hebben we bezinnende, goede avonden met meerwaarde.

Elke verenigingsavond gaat het Woord open met het oog op Bijbelstudie. Afwisselend behandelen we gedeelten uit het Oude Testament en het Nieuwe Testament. Meestal doen we dit per hoofdstuk of een cluster van hoofdstukken. Zo proberen we op eenvoudige wijze iets te leren over de betekenis van de tekst en de samenhang van de verschillende Bijbelboeken.

Tijdens een verenigingsavond houdt een van de leden de inleiding. Hierna kan ieder lid vragen stellen en aanvullende opmerkingen maken. We bespreken die met elkaar na de pauze. Omdat ieder lid actief mee doet, hebben we met elkaar een goede bespreking. De sfeer mag informeel en betrokken genoemd worden.

Graag nodigen we mannen uit om onze vereniging te bezoeken. U bent hartelijk welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden. Wie dit zijn, is te vinden in de gemeentegids. Een mail sturen naar onderstaand mailadres kan ook. De secretaris neemt dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Extra informatie

Agenda  

Kerktijden

Kerkgebouw Bethelkerk

Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen

Laan van Leeuwenstein 10

4191 NB Geldermalsen

0345 582409

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.